Cases

Service

Konkurrenter brander sig sammen

Innovationsnetværket Brandbase står bag et samarbejdsprojekt mellem 16 bryggerier på Fyn. Det har ført til, at små og store virksomheder samarbejder om at udnytte fælles ressourcer og om at skabe vækst.

 

Både mikrobryggerier og Fyns største bryggeri samarbejder. Albani tilbyder de mindre bryggerier at foretage laboratorieanalyser af deres produkter. Det skal sikre, at der ikke kommer dårlige øl på markedet. For det vil ikke kun gå ud over det ene bryggeri, men give den fynske ølbranches omdømme et knæk.

 

De fynske bryggere har mange konkurrenter. Derfor kan samarbejdet gavne dem, også selvom de konkurrerer om de samme kunder, ifølge Dannie Kjeldgaard, professor ved Institut for Marketing & Management på Syddansk Universitet. Han ser det fynske eksempel som så succesfuldt, at andre brancher kan tage ved lære af det: ”De mindre bryggerier er eksemplariske for den mentalitet, der præger små producenter. Og deres udfordringer med at konkurrere i et globaliseret marked gælder også mindre firmaer i andre brancher.”

 

Læs mere om BrandBase

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk