Cases

Danish Food Cluster

Direkte adgang til forbrugerne

Direkte adgang til forbrugerne

Retail Innovation gav innovative producenter og leverandører viden og læring i direkte dialog med kunderne i testcentre i fire Bilkavarehuse landet over.

 

For innovative fødevareleverandører er adgangen til forbrugerne en af de største forhindringer på vejen fra en ny idé til bæredygtig forretning.

 

Men det seneste år har et banebrydende samarbejde mellem Dansk Supermarked og Danish Food Cluster sikret en direkte afgang til potentielle kunder gennem fire testcenter i form af pop-op-butikker i Bilkavarehuse landet over.

 

Her kunne mindre fødevareproducenter og leverandører få testet deres nye fødevarer i et virkeligt retailmiljø. Producenterne var fysisk tilstede i butikkerne og modtog direkte feedback på smag, emballage og prispunkt fra kunderne. Pop-op-butikkerne har været rullet ud i fire Bilkavarehuse i perioden fra april 2016 til maj 2017.

 

Projektet var non profit for Bilka. Det betyder, at deltagerne selv fastsatte prispunktet og modtog 100 % fortjeneste af deres salg fra Bilka, som blev afrapporteret hver uge. Dansk Supermarked sørgede desuden for at markedsføre producenterne med en personlig fortælling omkring det enkelte produkt.

 

Varerne blev markedsført i Bilkas tilbudsaviser, på facebook, in-store tv, radio spots i butikkerne og på Bilka.dk. Danish Food Cluster var ansvarlig for rekruttering af nye producenter rundt omkring i Danmark.

Succesen er til at tage og føle på. Leverandørerne fik hands-on erfaring med virkeligheden i detailhandlen herunder krav til logistik, emballage og kvalitet. De fik kontant feedback på deres varer fra forbrugerne og afklaring af fremtidige afsætningskanaler.

 

Bilka fik testet et nyt koncept i varehusene og blev klogere på, hvordan et succesfuldt samarbejde med innovative leverandører ser ud.

 

Efterfølgende har seks af de innovative leverandører fået varer på hylderne i en eller flere af Dansk Supermarkedskæder, der også omfatter Føtex og Netto.

 

Læs omtale i FoodSupply

 

Besøg Danish Food Clusters hjemmeside 

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk