Cases

Danish Food Cluster

Innovationsevent førte til samarbejder og radikale forandringer

Matchmakingen mellem virksomheder, eksperter og studerende gik op i en højere enhed ved Danish Food Clusters nye event, InnovateFood.dk. Virksomhederne gik derfra med ny viden og innovative løsninger på konkrete udfordringer.

 

Det internationale event InnovateFood.dk blev for første gang afholdt i 2017. Under det overordnede tema ’Sundhed og ernæring – gennem sunde fødevarer’ stillede Danish Food Cluster deltagere, virksomheder, eksperter og studerende udfordringen:

 

Hvordan kan vi imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter bedre og sundere mad?

 

Unikt åbent innovationskoncept

Kernen af eventen var et unikt åbent innovationskoncept, hvor industrien for alvor mødte forskningsverdenen for at vidensdele og inspirere. Seks konkrete virksomhedsudfordringer fra ihærdige start-ups som Fermentationsexperts og internationale giganter som Chr. Hansen og Arla blev matchet med håndplukkede ekspert teams og hold af studerende rekrutteret fra 17 forskellige nationer.

 

Virksomheder blev udfordret – på den gode måde

Resultater fra konferencen var mange, forskellige og endda radikale. Radikale var det for den unge virksomhed, Fermentationexperts, som kom til konferencen med udfordringen: Hvordan kan vi lave en forretningsplan for en nystartet virksomhed med fokus på forbedring af tarmsundhed hos mennesker?

 

Resultatet af konferencen var en ny virksomhed, en ny strategisk retning og nye samarbejder.

 

- Vi blev udfordret af både studerende og eksperter. De studerende kom med ny indsigt bl.a. i hvordan forbrugeren ser på vores produkt. Fra eksperterne erfarede vi, at vi skulle være skarpere rent juridisk i forhold til produktkategorien, og fra et strategisk perspektiv lærte vi, at virksomheden skulle have et nyt brand samt at vi skulle sigte mod et langt bredere marked, fortæller Søren Kjærulf, CEO i FermBiotics (tidligere Fermentationsexperts).

 

For den unge virksomhed har konceptet haft den fulde effekt:

 

- InnovateFood var utrolig værdifuldt for en start-up virksomhed som vores, da vi med de inputs, som vi fik, kunne rette vores videre plan og udvikling ind herefter – hvilket vi i sandhed har gjort. Og så er et andet resultat af eventen beslutningen om at samarbejde med en af eksperterne i forskellige sammenhænge, fortæller Søren Kjærulf.

 

Læs mere om Danish Food Cluster

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk