Cases

BigScience.dk

Big Science Business Forum bragte europæisk forskning til Danmark

I starten af 2017 begyndte de første spæde skridt mod Big Science Business Forum (BSBF18), som blev afholdt et år senere i København og tiltrak mere end 1.000 deltagere fra hele Europa.

 

De store, europæiske forskningsorganisationer som f.eks. CERN benytter en masse leverandører fra industrien til at opbygge og vedligeholde deres faciliteter og anlæg. Af samme grund afholder flere af disse organisationer årligt deres egne industridage, hvor virksomheder kan besøge anlægget og høre mere om dets kommende behov for leverancer.

 

Idé blev til virkelighed med Danmark som vært
Gennem flere år har både det danske netværk BigScience.dk og nogle repræsentanter fra big science-organisationer leget med idéen om at samle alle de europæiske forskningsfaciliteter til én stor industrikonference – en slags one-stop-shop for potentielle leverandører. Men det var først, da Styrelsen for Forskning og Uddannelse tilbød, at Danmark kunne være vært, at idéen blev realiseret.

 

Efter mere end et års intens forberedelse kunne Styrelsen, sammen med BigScience.dk som medarrangør, i februar 2018 åbne dørene for det første Big Science Business Forum nogensinde. Den tre dage lange konference samlede 18 Big Science-organisationer og havde mere end 1.000 besøgende fra 500 virksomheder fra ca. 30 lande.

 

Nye internationale muligheder for danske virksomheder
Udover præsentationer om organisationernes kommende investeringer (for i alt 90 milliarder kroner) bestod BSBF18 af en industriudstilling, hvor 200 virksomheder fra talrige lande var repræsenteret. Fra Danmark deltog syv virksomheder fra BigScience.dk på en fælles stand eller deres egne stande. Derudover deltog repræsentanter fra 60 danske virksomheder på konferencen for at netværke og finde nye leverandørmuligheder. Halvdelen af disse var SMVer.  

 

En af de deltagende virksomheder på BigScience.dk’s fællesstand var RECAB, som fremhæver følgende tre punkter som deres udbytte ved at deltage i BSBF:

- For det første mødte vi nye kontakter og potentielle kunder, som vi har fulgt op på efterfølgende. For det andet fandt vi en udenlandsk underleverandør, som vi nu samarbejder med, og for det tredje var det spændende at tale med andre danske virksomheder, som kæmper med de samme udfordringer på dette internationale marked, siger Brian Ulskov Sørensen, Country Manager & Engineering Director hos RECAB.

 

BSBF18 blev en stor succes, og 98% af deltagerne svarede i en efterfølgende evaluering, at de gerne ville deltage i en fremtidig udgave af konferencen. For nyligt blev det fastlagt, at BSBF vender tilbage i 2020. 

 

Læs mere om BigScience.dk

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk