Cases

DAMRC

Samarbejde gav brugbar viden og konkret effektivisering!

Et samarbejde mellem DAMRC, Middelfart Erhvervscenter og syv lokale produktionsvirksomheder har optimeret produktionsprocesser med mere end 40% i gennemsnit.

 

Målet med forløbet ’Vækst i produktionsvirksomheder’ var at hjælpe og inspirere produktionsvirksomheder til at øge produktivitet og konkurrenceevne ved at fin-tune processerne i maskinerne samt tilføre medarbejderne viden og procesforståelse. ”Og når forløbet er blevet så stor en succes, skyldes det ikke mindst, at de deltagende virksomheder og deres medarbejdere er blevet stadig mere nysgerrige og engagerede undervejs gennem forløbet”, tilføjer Leo Ravn-Nielsen, der er Sales Engineer hos DAMRC.

 

Tommy Madsen, der er supervisor i maskinafdelingen hos Carl Hansen & Søn i Gelsted, mener således også, at forløbet har været det hele værd. Ikke mindst fordi en boremaskine, der borer langhuller, nu borer helt præcist og maskinen der laver bøjler til Y-stolen er blevet 32% hurtigere.

 

“Det overraskede os meget, at DAMRC kunne komme udefra og hjælpe os til så markante forbedringer,” siger Tommy, der dog ikke lægger skjul på, at han i første omgang var skeptisk omkring forløbet.

 

“Min første tanke var, hvad kan de, som vi ikke selv kan. Vi har jo kendskabet og erfaringen med vores maskiner. Men den tanke blev hurtigt gjort til skamme,” siger Tommy og tilføjer:

 

“Jeg kan kun opfordre andre produktionsvirksomheder til at deltage i sådan et forløb. Resultaterne er konkrete, og vi har fået en masse inspiration og brugbar viden med.”

 

Vækst i produktionsvirksomheder blev gennemført fra januar til marts 2018 som et samarbejde mellem DAMRC, Middelfart Erhvervscenter og syv lokale produktionsvirksomheder, og forløbet har været økonomisk støttet af Middelfart Kommune.

 

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk