Cases

Robocluster

Nyt netværk skal bane vejen for mobile robotter i sundhedssektoren

Innovationsnetværket RoboCluster satte i 2017 fokus på robotteknologi til sundhedssektoren, og har derfor afholdt flere velbesøgte arrangementer inden for sundhedsområdet – bl.a. en workshop om robotter og automation på Nordsjællands Hospital samt en konference om mobile robotter på Sygehus Sønderjylland.

 

Den store interesse for robotteknologi på sundhedsområdet førte i november 2017 til, at RoboCluster lancerede et nyt subnetværk: ’Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren’, som har 83 medlemmer og er sat i verden for at skabe videndeling og matchmaking omkring mobile robotter hos virksomheder og offentlige aktører, hvor robotteknologi er en vigtig del af løsningerne til effektivisering af sundhedsvæsenet.

 

"Der er stor interesse for netværket fra virksomheder og sundhedssektor, da de ikke tidligere har haft et organiseret fællesskab at mødes i. På netværksmøderne er der mulighed for at udveksle idéer og drøfte udfordringer omkring mobile robotter, fordi vi mødes på tværs af fag og sektorer", udtaler Conny Heidtmann, projektleder i RoboCluster.

 

Siden netværkets opstart er der afholdt tre netværksmøder med ca. 45 deltagere ved hvert arrangement, og motivationen for at deltage i netværket er stor:

 

"Vi har valgt at deltage i netværket for at være tæt på hospitalerne og følge deres behov - og hjælpe sundhedssektoren med at forstå muligheder og begrænsninger i teknologien via vores ekspertise indenfor mobile robotter og intelligent hospitalslogistik, lyder det fra CEO Niki Grigoriou fra Intelligent Systems.

 

"Det sker utrolig meget omkring mobile robotter lige nu. For os handler det i høj grad om videndeling med andre hospitaler og forskningsorganisationer om, hvordan teknologien for mobile robotter udvikler sig og erfaringer med forskellige løsninger. Jeg tror også, at netværket er med til at sende et vigtigt signal til markedet om behov og ønsker til mobile robotter i sundhedsvæsenet", lyder det fra Troels W. Christensen, projektleder ved Projekt Universitetshospital Køge.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk