Cases

Gate 21

Gate 21 styrker kommunernes Smart City-kompetencer

Gennem de sidste to år har 23 kommuner deltaget i Gate 21-projektet Klar til Smart Vækst – et kompetenceforløb inden for Smart City. Og evalueringen, som Aalborg Universitet har stået bag, viser, at 91 procent af deltagerne vurderer, at de har fået nye kompetencer inden for Smart City-området.

 

Smart City og smarte teknologier giver nye muligheder for at udvikle og fremme bæredygtige byer. Men det kræver også, at kommunerne har de rette Smart City-kompetencer og mulighed for kvalificeret vidensdeling.

 

- Det, som i høj grad har skabt værdi for mig og for Høje-Taastrup Kommune, er det netværk, som jeg fik adgang til gennem forløbet. Det har været utrolig værdifuldt at lære af de andres erfaringer – både i forhold til, hvad der har fungeret godt, og hvad der har fungeret mindre godt, fortæller Morten Koed Rasmussen, klimamedarbejder i Høje-Taastrup Kommune.

 

Og vidensudvekslingen stopper ikke, selvom projektet er slut. Den fortsætter blandt andet i et nyt projekt SAnD, hvor kommuner får mulighed for at få hands-on erfaring med smalbåndsteknologier og sensorbaserede løsninger i et sandkassemiljø.

 

Den smarte værktøjskasse
Klar til Smart Vækst har udviklet forskellige værktøjer til kommunerne i deres arbejde med Smart City. Udover en værktøjskasse for at udvikle en Smart City- strategi, der er udviklet sammen med virksomheden Implement, er der også blevet udviklet en guide, der både forklarer, hvad smalbånd er, og hvordan en dansk kommune kan udnytte potentialerne i den nye teknologi.

 

Kompetencer i udvikling
- Vi er super glade for at have kunnet tilbyde et kompetenceforløb til 23 interesserede og dybt engagerede kommuner. Vores mål var at klæde kommunerne på til at kunne beslutte eller påtage sig egne implementeringsprojekter, og det er  fantastisk at se, hvor langt alle er nået her to år efter, fortæller Maja Yhde, seniorprojektleder i Gate 21 og ansvarlig for Klar til Smart Vækst.

 

Der har været stor efterspørgsel på udvikling af Smart City-kompetencer fra flere sider. Det er en af grundene til, at vi i Gate 21 er med til at drive Smart City Cluster Denmark – et innovationsnetværk for digitalisering i bæredygtige byer og samfund. Smart City Cluster Denmark er et nyt dansk initiativ, der skaber en samlet ramme for de mange virksomheder, forskningsmiljøer, byer og projekter i Danmark, der arbejder med digitalisering af byer og lokalsamfund – Smart City. 

 

Klar til Smart Vækst er støttet af Vækstforum Hovedstaden og Region Hovedstaden.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk