Cases

House of Energy

Silkeblød landing i Kina

Kineserne søger inspiration i vores klyngearbejde, innovationsmiljøer og energiløsninger. House of Energy har boostet samarbejdet med flere kinesiske aktører, og resultatet er stærke samarbejdsaftaler og tiltrækning af kinesiske virksomheder og investeringer.

 

House of Energy er dansk klyngepartner i Chinese Nordic Innovation Center, som er etableret i Danmark for at styrke samarbejdet mellem Kina og de nordiske lande og øge investeringer, videndeling og forretningsrelationer. Hermed har House of Energy en fast koordinator i Kina, som supporterer og agerer på vegne af klyngen.

 

- Vi har flere gange været i Kina og præsentere House of Energys medlemmer og danske løsninger for både offentlige organisationer, universiteter og virksomheder. Vores stærke samarbejdsrelationer bryder vandene for vores medlemsvirksomheder, som kan eksportere deres løsninger til Kina og finde stærke samarbejdspartnere, fortæller Cluster Manager Preben Birr-Pedersen.

 

Soft landing-spot i Danmark
Danmark er attraktiv pga. et stærkt økosystem, hvor vi kan hjælpe med at finde de rette samarbejdspartnere og forskere, attraktive komplementære teknologier samt imødekommende kommuner og forsyningsselskaber, der er positive over for at teste og demonstrere nye løsninger.

 

På få måneder er der landet flere kinesiske investeringer, som booster udvikling og innovation i den danske energibranche. Blandt andre AoWei, den førende kinesiske producent af super capacitors, har påbegyndt etableringen af deres europæiske hovedsæde i Danmark, og flere virksomheder er på vej. Der er dialog i gang med 4-5 R&D-centre, som overvejer etablering i Danmark.

 

Klynge- og innovationsaktiviteter inspirerer
Ved seneste besøg i Kina underskrev House of Energy en samarbejdsaftale med Shanghai New Energy Center, som er en stærk pendant til House of Energy. Samarbejdet giver mulighed for at fremvise danske teknologier og indgå nye projektsamarbejder om udvikling af de bedste grønne løsninger.

 

- Kina viser meget stor interesse i vores klyngearbejde, og hvordan vi arbejder med innovation og energi. Det var jeg inviteret til at fortælle om på Kinas vigtigste innovationskonference, Puijang Innovation Forum i maj. Forhåbentlig åbner det endnu flere døre for danske virksomheder og nye samarbejdsmuligheder, siger Cluster Manager Preben Birr-Pedersen.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk