Cases

INFINIT - Innovationsnetværk for it

300 fik den nyeste viden om fremtidens kundeservice

I 2020 vil kunder klare 85% af deres henvendelser til kundesupport uden at interagere med et menneske. Det skrev Gartner i en rapport i starten af 2018. Derfor arrangerede InfinIT – innovationsnetværk for IT en eftermiddag med ekspertviden om, hvordan danske virksomheder kan forbedre deres kundeservice ved hjælp af big data, kunstig intelligens og andre digitale værktøjer. 

 

I maj 2018 havde InfinIT således små 200 tilmeldte til deres ”AI konference om fremtidens kundeservice”.

 

Her kunne deltagerne høre oplæg om fordelene ved kundesupport ved hjælp af kunstig intelligens fra Stephen Alstrup og Anders Søgaard, der begge er professorer på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, samt fra Søren Dahlgaard fra SupWiz og Stefan Andreasen fra SmartRPA, der begge har gjort sig gode erfaringer med den digitale kunderservice.

 

Der var desuden oplæg fra Jakob Sassersen, der er ansat ved NNIT – Danmarks største kunderservicevirksomhed – hvor han delte ud af deres visioner for fremtiden, og One.com i form af Jon Pagh og Mikkel Nedza delte også ud af deres tips og tricks til brugen af AI (kunstig intelligens). 

 

Hurtig problemløsning er det vigtigste
Endelig fortalte Rikke Koch fra Valtech om den personlige kundeoplevelse, når AI tager over. Undersøgelser viser nemlig, at når det kommer til kundeservice, så er det faktisk vigtigere for os at få løst vores problem hurtigt, end det er, at vi taler med et rigtigt menneske. Og med kunstig intelligens vil man i mødet med kundeservice ikke opleve at blive stillet videre til forskellige medarbejdere, at man ringer uden for åbningstid, eller at man skal vente i kø. Maskinen vil kende virksomhedens kundeservice-informationer så indgående, at svaret vil falde prompte, når man spørger.

 

Stor interesse for arrangementet
Interessen for arrangementet var så stor, at en lignende konference blev stablet på benene i Aarhus i august, hvor 100 personer mødte op for også at blive inspireret på området – med lidt udskiftninger i programmet, hvor bl.a. Martin Wickings fra SE fortalte om ’Chatbots i fronten’, og Jan Neerbek fra Alexandra Instituttet gav en status på, hvor langt vi er i forhold til at udvikle algoritmer på dansk, så vi kan tale dansk med kundeservices og det offentlige i fremtiden.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk