Cases

CenSec

CenSec har godt fat i cyber

Mødet mellem virksomheder, eksperter og myndigheder var omdrejningspunktet på CenSecs Homeland Security Conference, som med 154 tilmeldte deltagere inklusiv 28 oplægsholdere satte deltagerrekord i 2018.

 

Den internationale konference blev for første gang afholdt i 2014 og er hurtigt blevet et af CenSecs flagskibe blandt medlemsevents. Konferencen tager navn efter den amerikanske paraplybetegnelse Homeland Security, der omfavner alt, hvad der vedrører et lands interne sikkerhed – lige fra naturkatastrofer til terrorangreb.

 

I de senere år har CenSec fokuseret konferencen på cyberområdet med afsæt i Danmarks National strategi for cyber og informationssikkerhed, som udpeger seks områder, der betegnes som særligt udsatte for cyberangreb.

 

Industrien, ekspertnere og beslutningstagerne blev bragt sammen for at kunne drøfte, hvordan man kan sikre sig mod og måske ligefrem modgå eventuelle ondsindede hackerangreb inden for fire af de seks sektorer, som cyberstrategien nævner.

 

Konferencen blev åbnet af daværende forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og bestod af 28 oplægsholdere fra ind- og udland. Blandt disse var Michael Lisanti fra Carnegie Mellon Universitys forskningsenhed CyLab, som er en af USA førende forskningsenheder inden for cybersecurity. Dagen forinden havde Michael Lisanti desuden mødtes med danske forskere og virksomheder for at diskutere potentielle samarbejdsmuligheder.  

 

Hver taler fik 10 minutters taletid og indgik derefter i en paneldebat. Dette format satte et højt tempo for de fire sektorer, men tillod også flere talere at komme til orde inden for de udvalgte områder nemlig sundhed, transport, telekommunikation, finans og energi. Alle sammen det man kan man kalder ”kritisk infrastruktur”, altså kerneområder i det der får et land til at kunne fungere.

 

I 2019 afholdes konferencen igen i Jylland – denne gang i samarbejde med den nyeetablerede sikkerhedsmesse Danish Security Fair, der afholdes i Messe C i Fredericia i dagene 28.-29. august.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk