Cases

Invio, Innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi

Købstadshotellet

’Det gode værtsskab’ - løftestang for lokal stolthed og identitetsfølelse.

 

I Rødby ligger et smukt købstadshotel og et lige så smukt pakhus. I dag synes Rødby ikke af meget med sine 16 aktive butikker i hovedgaden, men de historiske bygninger vidner om købstadens storhedstid. Det er her grundlæggeren af Magasin du Nord er født, og det er her børnebogsfiguren Cirkeline er fra.

 

Forskere fra Roskilde Universitet og Invio etablerede i 2017 et forskningsprojekt i Rødby, hvor de gamle bygninger og særlig købstadshotellet danner rammen for at genskabe liv i de tomme lejemål og boliger. Projektet samlede Pakhusforeningen, Knuthenlund, Lalandia, Norrøn arkitekter, UCSJ og en række andre lokale aktører.

 

Projektet i Rødby, i samarbejde med foreningen ’Købstadshotellet i Rødby – den blomstrende by’, har ført til et nyt delprojekt, som Invio er involveret i. Projektet hedder ’Det gode værtsskab’, som skal træne borgernes ’hospitality’ og agere som en løftestang for lokal stolthed og identitetsfølelse. Der udvikles et persona-redskab, som bliver en del af borgernes træning. Redskabet består af en beskrivelse og illustration af fem typiske turist-typer, samt et narrativ af hver enkelt types ønsker og behov i løbet af besøget i Rødby, mens de bor på Købstadshotellet. Initiativet ’Det gode værtsskab’ har i særdeleshed fokus på 8. årgang på Søndre Skole i Rødby og idéen er at uddanne dem til at blive ambassadører for Rødby og dermed være med til skabe en ny og positivt klingende fortælling om Rødby.

 

Invios involvering i projektet i Rødby har medført meget omtale (bl.a. i radiokanalen P4), og er et projekt, som forsat vil være i fokus for Invio. 

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk