Cases

Fyns Maritime Klynge – en del af Erhvervshus Fyn

Maritime startups stortrives i nyt innovationsmiljø på Sydfyn

Kapital og kontakter! De to ord favner det, som maritime iværksættere får ud af at være en del af den forholdsvise nystartede maritime startup hub, der ledes og drives af Fyns Maritime Klynge. Det fortæller ejerne af én af de virksomheder, der blev optaget i hubben ved åbningen i juni 2018.
 

DanaDynamics var en af de første startups der blev optaget i Maritim Startup Hub. Stifterne Lasse Møller og Martin Stockholm udvikler en sejlende drone, der skal anvendes til at foretage ubemandede søopmålinger, som der er et voksende marked for herhjemme og i udlandet.
 

- Hubben har bidraget med et rigtig godt fundament for udviklingen af vores virksomhed, og vi er meget glade for de muligheder, et professionelt startupprogram giver os, siger de to stiftere, og fortsætter: - Vores optagelse i startup hubben – og vores gode idé selvfølgelig - har skabt kontakt til fonde og har fx betydet at Den Danske Maritime Fond støtter udviklingen af vores teknologi med et millionbeløb. Hubben har hjulpet os med sparring og kontakt til virksomheder, hvilket er medvirkende til at vi på kort tid er nået så langt, siger stifterne af DanaDynamics, der i dag tæller 8 medarbejdere og forventer at søsætte deres autonome drone inden sommer.
 

Fremtidens maritime løsninger
Maritim Startup Hub er den første af sin slags i Danmark og tilbyder et gennemtestet og struktureret acceleratorforløb til udvalgte maritime startups der vurderes at have et særligt stort markedspotentiale. De tilbydes test-, udviklings- og kontorfaciliteter, som er specielt designet til at udvikle maritime iværksættere til sejlklare virksomheder. Geografisk er hubben forankret i Svendborg, hvor iværksætterne bl.a. får adgang til værksteder på Svendborg Erhvervsskole og SIMAC. Grundlæggende handler startupprogrammet om at øge overlevelseschancerne for iværksætterne, så der skabes vækst og arbejdspladser, og Fyns maritime styrkeposition udbygges.
 

- Med den maritime startup hub hjælper vi nogle åbenlyst innovative startups med at komme fra idé til succesfuld virksomhed. Det gør vi bl.a. ved at sætte dem sammen med virksomhedsmentorer der kan hjælpe med at udvikle deres idé og forretningsplan; samt give dem adgang til potentielle investorer, siger Troels Ankerstjerne, leder af Maritim Startup Hub.
 

FAKTA
Der er i dag fire startups der er optaget i Maritim Startup Hub.

Virksomhederne er typisk i hubben i et år, inden de er klar til at flyve fra reden.

Der optages startups forår og efterår.

Maritim Startup Hub ejes og drives af Fyns Maritime Klynge og er finansieret gennem Syddansk Vækstforum og EU Socialfondsprojektet Sharefifty5.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk