Cases

MARCOD

PowerCon - danmarksmester i vækst

Deltagelse i Scale-up Denmark og samarbejdet med MARCOD har ført til markant øget omsætning og ansættelse af femten nye medarbejdere.
 

Den nordjyske virksomhed PowerCon i Hadsund blev ultimo 2018 kåret som Danmarks Scale-up virksomhed – en slags danmarksmester i vækst. Dette er resultatet af en intensiv vækstudvikling, som PowerCon har opnået på kort tid – bla qua deres deltagelse i det nationale vækstforløb Scale-up Denmark for den maritime industri. PowerCon kommer fra vindsektoren, men via samarbejdet med MARCOD har de fået fat i det maritime marked og vandt i 2018 to ordrer til en samlet værdi på 40 mio. NOK på det hidtil største landstrømsanlæg nogensinde i Europa. Landstrømsanlægget skal levere grøn energi fra vandkraft til skibe, som dermed kan slukke motorerne og undgå udledning af forurenende brændstof, mens det ligger ved kaj. Landstrømsanlægget er i princippet en stor stikkontakt, der bliver koblet til skibet.

 

”Samarbejdet med MARCOD har virkelig været med til at gøre en forskel for PowerCon,” siger Allan H. Jørgensen, medejer af PowerCon og uddyber: ”Vi er virkelig blevet skarpe på vores forretningsplan og er nu i stand til at holde fokus på en klar vækststrategi, der skal få vores virksomhed til at vokse yderligere”.

Siden PowerCon begyndte sit intensive elitetræningsforløb med Scale-Up Denmark har virksomheden øget sin omsætning markant og ansat femten nye medarbejdere. Ultimo 2018 kunne PowerCons folk så koble det store landstrømsanlæg til krydstogtskibet Regal Princess på havnen i Kristiansand, og flere store opgaver ligger og fylder i ordrebogen. Virksomheden har netop indgået aftale om at levere anlæg til Bergen og et anlæg til Nordnorge. Man er også i dialog med en række europæiske havne, ligesom flere danske havne er begyndt at tage kontakt til PowerCon.
 

”PowerCon arbejder med de aktuelle, samfundsmæssige udfordringer inden for grøn energi og er i den grad i stand til at udvikle progressive og nytænkende løsninger til gavn for både miljø og økonomi. MARCOD skal være fødselshjælpere for maritime virksomheder, der er i stand til at skabe innovation og udvikling og omsætte det til vækst. Det er PowerCon et godt eksempel på,” siger MARCODS direktør, Christine Lunde.

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk