Cases

INFINIT - INNOVATIONSNETVÆRK FOR IT

Den intelligente plantekasse, der passer sig selv

Udviklingen af en prototype på en udendørs plantekasse, er et samarbejdede mellem Byland, IdemoLab og FORCE Technology. Den sender data om vandindholdet i kassen til en online platform – og er i øvrigt selvforsynende med energi via solceller!


Projektet startede med et brugerstudium hos Frederiksberg Kommune, som dagligt står for vandingen af kommunens træer og plantekasser. Erfaringerne, der blev indsamlet om arbejdsgangene, viste bl.a., at det er svært at planlægge vandingen effektivt, fordi man ikke ved, hvilke planter der har brug for vand, og hvilke der har fået rigeligt regn. Det betyder, at medarbejderne kører unødigt meget rundt.
På den baggrund blev der udarbejdet en række tekniske krav til, hvad den opgraderede plantekasse skulle kunne. Blandt kravene var, at sensorer kunne måle vanstanden, at den skulle være robust over for vand og andre klimafaktorer, og at batterilevetiden skulle vare minimum 2 måneder. Det sidste løste Idemolab gennem deres erfaring med ’Energy Harvesting’ ved at forsyne plantekassen med solceller.


Prototypen er blevet testet på Frederiksberg, og det gik så godt, at projektet Byland har fået bevilliget støtte i form af en InnoBooster til at arbejde videre med deres løsning. De er lige nu i fuld gang med at kommercialisere løsningen. Læs mere og følg med i udviklingen på www.aqumi.dk.


Projektet blev finansieret af InfinIT, som er finansieret af en bevilling fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Projektet er blevet gennemført af IdemoLab, DELTA – a part of FORCE Technology, for Byland med bidrag fra DTU Management Engineerings afdeling for adfærdsdesign, og anlægsgartnerfirmaet A//A.
Du kan læse mere om baggrunden for projektet her: https://arkiv.infinit.dk/infinit.kenobi.webhouse.net/dk/nyheder-og-omtale/iot-i-plantekasser.html

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk