hvad er klynger og netværk?

Samarbejde er vejen til innovative samfund. Fremtiden byder på muligheder og udfordringer, som den enkelte virksomhed, kommune, brancheorganisation eller universitet ikke kan (for)løse alene. Én af de bedste måder at organisere samarbejdet på er gennem klynger. Dagligt arbejder danske innovationsnetværk og klynger med innovation og med at etablere vidensamarbejder – og langt de fleste opbygger alliancer med globale hubs til gavn for dansk erhvervsliv samt danske forsknings- og vidensmiljøer. Dagligt griber de danske virksomheder mulighederne og skaber innovation gennem samarbejde med andre – gennem klyngerne.

 

I tæt samarbejde med flere klynger og netværk har Cluster Excellence Denmark udarbejdet en introduktion til de danske klynger og innovationsnetværk. Materialet fortæller om den centrale rolle, som klynger og innovationsnetværk spiller i fremtidens danske innovations- og erhvervsfremmesystem. 

 

For yderligere oplysninger, spørgsmål eller kommentarer kontakt Direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark.

 

       

 

Øvrigt materiale:

Intro til materialet

Resultater og effekter

Samarbejds- og organisationsmodeller

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk