22-04-20

Innovationskraft på nye måder - klyngers respons på Covid-19 krisen

Ligesom det øvrige samfund er klyngerne berørt af coronakrisen. De er i fuld gang med at tilpasse, udvikle og implementere aktiviteter, som på nye måder bidrager til virksomhedernes innovationskraft.

 

Der er forskel på, hvordan coronakrisen rammer klyngernes økosystemer på tværs af sektorer. Klyngerne udviser agilitet i forhold til den nye situation og er sammen med deres medlemsvirksomheder i gang med at lynudvikle og implementere nye aktiviteter, som kan understøtte virksomhederne: Fra innovationssamarbejder med sundhedssektoren, over håndholdt hjælp til kriseramte sektorer til hotlines for iværksættere og virksomheder

 

Klyngerne bruger de veldokumenterede redskaber fra innovationsværktøjskassen, men på nye måder. Matchmaking, innovationssamarbejder, videnbroer, adgang til finansiering, internationalisering og forankring i økosystemet bruges til at hjælpe virksomhederne og (gen-)skabe innovationskraften.

 

På en række virtuelle videndelingsmøder faciliteret af Cluster Excellence Denmark har de danske klynger delt erfaringer om, hvordan de er med til understøtte virksomhederne i denne vanskelige tid.

 

Læs med her

 

Read the English version: Rethinking Innovation - Clusters' Response to the Covid-19 Crisis

 

 

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk