06-05-20

Klyngernes Shanghai

Innovations Attaché Thomas Trøst Hansen fra ICDK Shanghai har skrevet et indlæg om mulighederne for klynger i Kina. ICDK Shanghai ser klyngeorganisationerne som en naturlig samarbejdspartner.

 

ICDK Shanghai bor hos det danske Generalkonsulat på 26. etage med udsigt over en af verdens mega-byer. Shanghai er Kinas finansielle hub og et globalt samlingspunkt for entreprenører, forskning og uddannelse. ICDK Shanghai er en del af Udenrigsministeriet, og vi har således adgang til kollegaer på repræsentationerne i Beijing, Chongqing, Guangzhou og Taipei. Vi har også stærke bånd til det dansk-kinesiske universitetscenter SDC i Huairou (lidt nord for Beijing). Vi er en god indgang til hele Kina.

 

Vi hjælper danske virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner med udvekslingsaftaler, markedsafsøgning, adgang til laboratorier, innovationsprojekter og meget andet. Vi er specialiseret inden for fire områder:

  • Cleantech – den grønne omstilling er også en vigtig dagsorden i Kina, især når den også styrker sundheden og bekæmper forurening af luft og vand.
  • AI Health – det kinesiske sundhedssystem investerer massivt i kunstig intelligens.
  • Fintech – vi er specialiseret i finansiel innovation, især blockchain-teknologier.
  • Edtech – educational technology var allerede under hastig udvikling før corona-krisen. Det er et marked, der er eksploderet siden.

 

Vi er på ICDK Shanghai interesseret i at udvikle langsigtede samarbejder med de klyngeorganisationer og økosystemer, der passer til vores fokusområder – herunder afsøge ekstern funding samt opbygge platforme som kan bringe relevant viden til omverdenen samt til de danske aktører. Vi har gode erfaringer at bygge på, bl.a. vores Denmark-China Blockchain Business Bridge finansieret af Industriens Fond. I løbet af 2020 eller 2021 vil vi kigge på nye områder, og vi hører gerne, hvis du har et godt bud på, hvilket område vi bør prioritere. Vi tager også gerne en dialog, hvis I går med ideer til aktiviteter med kinesiske interessenter.

 

Vi ser klyngeorganisationerne som en af vores mest naturlige samarbejdspartnere. 

 

Hvis du ønsker at vide mere om mulighederne i Kina, kan du kontakte Innovations Attaché Thomas Trøst Hansen på thohas@um.dk

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk