22-03-21

Klyngenyt marts 2021

Har du relevant nyt om din klynge, som du vil have med i klyngenyt? Så kontakt Udviklingschef Kaspar Nielsen i Cluster Excellence Denmark på kan@clusterexcellencedenmark.dk

 

Nyt om konsolidering

Interview med Danish Life Science Clusters interim direktør

Klyngens midlertidige direktør fortæller i et interview om ambitionerne for den nye nationale sundhedsklynge, hvis fornemmeste mål er at skabe optimale rammer for tættere samarbejde mellem erhvervsliv, forskning og sundhedsvæsen. 

Læs mere: https://www.danishlifesciencecluster.dk/2021/03/16/kom-og-vaer-med-ny-sundhedsklynge-skal-skabe-vaekst-i-virksomhederne/

 

Den nye maritime klynge søger direktør

MARLOG er Danmarks nationale klyngeorganisation, der arbejder for Danmark som et bæredygtigt og innovativt førende kraftcenter indenfor det maritime erhverv og logistik. Nu er stillingen som direktør slået op.

Læs mere: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=2152&ProjectId=160349&DepartmentId=19269&MediaId=4621

 

Ny direktør for Danmarks lydklynge er fundet

Danish Sound Cluster har ansat Torben Vilsgaard som direktør. Fra det nye setup i Struer skal Torben Vilsgaard koordinere udviklingen af den nye lydklynge.

Læs mere: https://danishsound.org/the-director-of-denmarks-new-sound-cluster-knows-how-to-build-a-speaker-himself/

 

Den nye Life Science-klynge har fået informationsside

Danmarks nationale sundhedsklynge Danish Life Science Cluster har etableret en ny informationsside, som kan findes på https://www.danishlifesciencecluster.dk/

 

Bestyrelsen til Danmarks nationale sundhedsklynge Danish Life Science Cluster på plads

Kim Kjøller fra UNION Therapeutics bliver ny bestyrelsesformand for Danish Life Science Cluster. Han tiltræder den 1. marts og får ansvaret for at drive klyngen mod nye mål. Hele bestyrelsen for den nye klynge er også på plads.

Læs mere her: https://www.welfaretech.dk/nyheder/2021/marts/staerkt-hold-i-den-nye-life-science-klynge

 

Nyt navn til byggeri- og anlægsklyngen

Den nye nationale erhvervsklynge for byggeri og anlæg har skiftet navn og hedder nu WE BUILD DENMARK. Klyngens hjemmeside har tilsvarende fået ny adresse og kan nu findes på webuilddenmark.dk.

 

Ny chef for innovation i MARLOG

Danmarks nationale klyngeorganisation for de maritime erhverv og logistik har ansat innovationschef til at lede arbejdet med innovation og styrke Danmark som et kraftcenter for hele transportkæden og den maritime branche.

Læs mere: https://www.marlog.dk/presseognyheder/ny-innovationschef-i-marlog

 

Odense Robotics åbner hub i Sønderborg

De mange robotvirksomheder i Sønderborg-området kan se frem til mere hjælp til at udvikle nye teknologier og øge konkurrencedygtigheden. Odense Robotics har åbnet regional hub i Sønderborg i samarbejde med Sønderborg Vækstråd.

Læs mere: https://www.odenserobotics.dk/sonderborg-hub-ready-to-help-automation-companies/

 

 

Nyt om klyngeprojekter og -aktiviteter

Energi- og transportklynger vil realisere missionen om fremtidens grønne transport sammen

Innovationsfonden har peget på udvikling af klimaneutrale brændstoffer som en af de fire missioner, man vil fokusere på i foråret 2021. To af Danmarks nye nationale klyngeorganisationer vil sammen udfolde det innovation roadmap, som skal udvikle fremtidens grønne brændstof.

Læs mere: https://www.marlog.dk/presseognyheder/sammen-om-innovationsml

 

Nyt konsortium skal bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering

Energy Cluster Denmark er en del af et nyt konsortium, som modtager over 30 mio kr fra Innovationsfonden til at bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering.

Læs mere: https://www.energycluster.dk/nyt-konsortium-skal-bringe-produktion-af-baeredygtige-braendstoffer-til-fly-og-skibe-frem-til-kommercialisering/

 

Nyt projekt skal hjælpe danske SMV'er med at øge produktiviteten og konkurrencedygtigheden gennem brug af fintech

Projektet udføres af Copehagen Fintech og DI på baggrund af en bevilling på 3,88 mio. kr. fra Industrien Fond. Projektet skal dels løfte digitaliseringen af danske SMVer, dels stimulere vækstlaget af danske fintech startups.

Læs mere: https://www.industriensfond.dk/nyt-ambitiost-fintechprojekt

 

Ny praktisk guide viser vej til stækere økosystemer

En ny guide giver indsigt i, hvilke ingredienser der skal til for at skabe et godt startup-økosystem. Copenhagen Fintech udgør casen for guiden, som hedder ”Copenhagen Fintech, Strategisk klyngeudvikling – Praktisk inspiration til startup-dreven klyngeudvikling” og er udarbejdet på initiativ fra Industriens Fond.

Læs mere: https://www.industriensfond.dk/ny-guide-til-staerkere-oekosystemer

 

Anbefalinger til innovationssamarbejde inden for digitalisering

I sin afsluttende rapport har innovationsnetværket InfinIT opsamlet erfaringer og anbefalinger fra over 10 års innovationssamarbejde mellem forskere og virksomheder inden for digitalisering.

Læs mere: https://infinit.dk/publikationer/

 

Ny taskforce skal gøre dansk mode og tekstil endnu grønnere

I de kommende år vil mode- og tekstilbranchen møde flere bæredygtige krav fra myndigheder og potentielle kunder. Ny taskforce skal derfor styrke den grønne omstilling. Den nationale klynge for design, mode og møbler, Lifestyle & Design Cluster, er med i taskforcen.

Læs mere: https://em.dk/nyhedsarkiv/2021/marts/ny-taskforce-skal-goere-dansk-mode-og-tekstil-endnu-groennere/

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk