23-09-16

500 møder på tre timer

Tidligere på ugen mødtes repræsentanter fra 150 europæiske klynger fra 30 forskellige lande i Warszawa til klyngekonference og matchmaking

 

Den årlige event er et forum til at opbygge og udvikle nye internationale samarbejder. Programmets bød på relevante faglige indlæg omkring internationalisering, men som de tre foregående år, var der generel enighed om, at matchmakingen er noget af det vigtigste på eventen.

 

Udbytterige møder

På tre timer blev der holdt 500 møder. Deltagerne havde præcis 20 minutter til at finde ud af, om de havde noget at tilbyde hinanden, hinandens virksomheder og om samarbejdet eventuelt kunne realiseres med en ansøgning til Innovation Express. I mødelokalet og på Twitter blev møderne efterfølgende omtalt som udbytterige og frugtbare.

 

En af de danske deltagere, der kom ud af møderne med en helt konkret aftale, var Lone Reppien Thomsen fra Transportens Innovationsnetværk:

 

”Det var rigtig godt. Jeg mødtes med tre forskellige udenlandske klynger, der havde booket møder med mig, og de var alle meget velforberedte. Helt konkret har jeg aftalt med en svensk klynge, at vi skal holde et innovationsarrangement sammen senere på året, hvor vi blander virksomhederne fra vores faggrupper.”

 

Selvom de ikke har lavet en konkret aftale endnu, så er også Lene Visitisen fra Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi ret sikker på, at i hvert fald ét af hendes møder fører til et samarbejde:

 

”Jeg mødtes med en fransk klynge, som netværket ikke har haft kontakt med før. De har god erfaring med internationalt klynge-klynge-samarbejde, så vi kommer formentligt til at lave noget sammen på det område, måske inden for Horizon2020.”

 

Også blandt de udenlandske klynger blev der indgået aftaler om samarbejde. Blandt andet underskrev AgroBioCluster/UNIMOS og Latvian Food Products Quality Cluster en samarbejdsaftale om både produktudvikling og internationalisering af de to klyngers medlemmer.

 

Flere samarbejder og flere ansøgninger til Innovation Express

Lige som de tidligere år er det BSR Stars, Styrelsen for Forskning og Innovation, Enterprise Europe Network, Cluster Excellence Denmark m.fl., der står bag eventen. Arrangementet udspringer af BSR Innovation Express, som er et fælles støtte-initiativ, som med afsæt i Østersøregionen fokuserer på internationalisering af små og mellemstore virksomheder (SMV) via innovationsnetværk og klynger.

 

Der er deadline til at søge om midler fra Innovation Express d. 31. oktober 2016. Proces- og projektleder Hans Henrik Lomholt fra Styrelsen for Forskning og Innovation forventer, at flere af ansøgningerne vil omhandler ideer og samarbejder, der er udsprunget af de to dage i Warszawa.

 

Og når arrangørerne om nogle måneder tager kontakt til deltagerne for at høre, hvad der er sket siden møderne, er der en forventning om, at der som minimum er skabt 50 nye internationale samarbejder, der involverer danske virksomheder.

 

Næste års konferencen afholdes i den tyske delstat Baden-Württenberg. 

 

Læs mere om 4th Cluster Matchmaking Conference

 

Læs mere om BSR Innovation Express

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk