Metoder

Inden for hver deres faglige felt fungerer de danske netværk og klynger som brobyggere og samlingspunkter, der giver virksomheder adgang til viden og samarbejde med andre virksomheder, videninstitutioner og offentlige organisationer. Til det bruges forskellige metoder. Her har vi samlet forskellige metoder til inspiration.  

 

Innovationsmetoder

Find inspiration til udvikling af et innovationsprojekt med håndbogen "30 innovationsmetoder". Håndbogen er en samling beskrivelser af innovationsmetoder henvendt til både virksomheder og offentlige institutioner, som ønsker at skabe resultater gennem innovation med fokus på brugernes behov.

Læs håndbogen "30 innovationsmetoder" 

 

Matchmaking

Det ligger i de danske klynger og innovationsnetværks DNA at være matchmakere. Metoder, værktøjer og erfaringer fra de danske klynge- og netværksekretariaterne er samlet i en håndbog for matchmakere. 

Læs ”Håndbog for matchmakere. Metoder og værktøjer til succesfuld brobygning i klynger og netværk.”  

 

Facilitering

Innovationsnetværket Infinit har sammen med CenSec og Copenhagen Fintech lavet en guide til facilitering af arrangementer, møder og workshops. Guiden indeholder en lang række gode tips til både forberedelse, arrangement og opfølgning,

Læs guiden "Fra viden til handling: Guldkorn til facilitatorer".

 

Co-creation workshops

Skal du i gang med at arrangere en co-creation workshop, kan du her finde inspiration i seks eksempler fra InfinIT på konkrete co-creation workshops. Du finder reflektioner over potentialer og udfordringer ved forskellige formater og konkrete anbefalinger til, hvordan du kan lave en god co-creation workshop.

Læs guiden "Co-creation: Viden og inspiration".

 

Masterclasses

InfinIT har gjort sig erfaringer med masterclass-formatet, som innovationsnetværket har samlet i en guide for de, der overvejer eller planlægger af afholde masterclasses. I publikationen kan du finde inspiration til, hvordan en masterclass kan opbygges, du vil modtage tips og inspiration, og du vil få indsigt i, hvad der er særligt svært og tidskrævende. 

Læs "Masterclasses som værktøj til innovationsfremme i SMV'er".

 

Projektudvikling

Lifestyle & Design Cluster udgiver hvert år en publikationen med projekter til livsstilsbranchens aktører. Publikationen beskriver, den metode som klyngen benytter til at udvikle projekter sammen med deres dialogvirksomheder.

Udforsk projektkataloget for 2019

 

Har dit netværk eller klynge afprøvet innovations-, matchmaking- eller andre metoder, I gerne vil dele med andre, så send dem endelig til sekretariatet på info@clusterexcellencedenmark.dk. Så sørger vi for, at de kommer med i værktøjskassen, så andre netværk og klynger kan få glæde af dem. 

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk