Metoder

Inden for hver deres faglige felt fungerer de danske netværk og klynger som brobyggere og samlingspunkter, der giver virksomheder adgang til viden og samarbejde med andre virksomheder, videninstitutioner og offentlige organisationer. Her har vi samlet forskellige metoder til inspiration til arbejdet.  

 

Innovationsmetoder

Find inspiration til udvikling af et innovationsprojekt med håndbogen "30 innovationsmetoder". Håndbogen er en samling beskrivelser af innovationsmetoder henvendt til både virksomheder og offentlige institutioner, som ønsker at skabe resultater gennem innovation med fokus på brugernes behov.

Læs håndbogen 30 innovationsmetoder

 

Matchmaking

Det ligger i de danske klynger og innovationsnetværks DNA at være matchmakere. Metoder, værktøjer og erfaringer fra de danske klynge- og netværksekretariater er samlet i en håndbog for matchmakere. 

Læs Håndbog for matchmakere. Metoder og værktøjer til succesfuld brobygning i klynger og netværk

 

Facilitering

Innovationsnetværket Infinit har sammen med CenSec og Copenhagen Fintech lavet en guide til facilitering af arrangementer, møder og workshops. Guiden indeholder en lang række gode tips til både forberedelse, arrangement og opfølgning,

Læs guiden Fra viden til handling: Guldkorn til facilitatorer

 

Co-creation workshops

Skal du i gang med at arrangere en co-creation workshop, kan du her finde inspiration i seks eksempler fra InfinIT på konkrete co-creation workshops. Du finder reflektioner over potentialer og udfordringer ved forskellige formater og konkrete anbefalinger til, hvordan du kan lave en god co-creation workshop.

Læs guiden Co-creation: Viden og inspiration

 

Masterclasses

InfinIT har gjort sig erfaringer med masterclass-formatet, som innovationsnetværket har samlet i en guide for de, der overvejer eller planlægger at afholde masterclasses. I guiden kan du finde inspiration til, hvordan en masterclass kan opbygges, og få indsigt i, hvad der er særligt svært og tidskrævende. 

Læs Masterclasses som værktøj til innovationsfremme i SMV'er

 

Nytænkning af innovationsværktøjskassen

Under COVID-19-krisen har de danske klynger tilpasset, udviklet og implementeret aktiviteter, som på nye måder bidrager til virksomhedernes innovationskraft. På en række virtuelle videndelingsmøder faciliteret af Cluster Excellence Denmark delte klyngerne deres erfaringer om, hvordan de har været med til understøtte virksomhederne.

Vi har samlet metoderne i infografikken Innovationskraft på nye måder - klyngers respons på COVID-19-krisen.

 

Tips til digitalisering af klyngeevents

Mange klyngeaktiviteter er blevet digitale som konsekvens af COVID-19-krisen. Sammen med de danske klynger har vi samlet nogle af erfaringerne.

Læs de gode tips i infografikken Digitalisering af klyngeevents.

 

Har dit netværk eller klynge afprøvet innovations-, matchmaking- eller andre metoder, I gerne vil dele med andre, så send dem endelig til sekretariatet på info@clusterexcellencedenmark.dk. Så sørger vi for, at de kommer med i værktøjskassen, så andre netværk og klynger kan få glæde af dem. 

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Dantes Plads 1, 1th., Kbh V| info@clusterexcellencedenmark.dk