07-12-16

Inspirationstur til Silicon Valley

Otte innovationsnetværk har været på inspirationstur til Silicon Valley. Cluster Excellence Denmark var med. Internationalisation manager Kaspar Nielsen har skrevet denne beretning om turen, der var arrangeret af Styrelsen for Forskning og Innovation og Innovationscentret i Silicon Valley.

 

Besøg hos verdens største klynge

Silicon Valley regnes for at være verdens største klynge. Og det er samtidig en af de klynger, som er bedst beskrevet i litteraturen. For den danske delegation stod det ret hurtigt klart, at Silicon Valley ikke er en klynge, som vi forstår det i Danmark. Der er ikke noget klyngesekretariat. Der er ikke nogle medlemmer eller medlemsportefølje, som vi kender det. Til gengæld er der en høj koncentration af højteknologiske virksomheder, velfungerende samarbejder mellem virksomheder og universiteter og nem adgang til finansiering, som man godt kan lade sig inspirere af.  

 

Turen bød blandt andet på inspirerende besøg hos Berkeley University og Stanford University. Besøget på Berkeley University, der har 38.000 studerende, gav blandt andet indblik i, hvordan universitet arbejder målrettet med iværksætteri blandt de studerende. Blandt andet via det tværfaglige initiativ CITRIS. Mens Stanford University har imponerede 9.000 ph.d.-studerende.

 

Konkrete resultater med hjem

På turen fik vi blandt andet indblik i Innovation Centre Silicon Valley’s ScaleUp program, hvor danske iværksættere med vækstpotentiale lærer at gebærde sig i Silicon Valley. Og vi mødte en række danske virksomheder, der er i gang med at etablere sig i Silicon Valley.

 

Som direkte afløber af turen holder de tre danske Innovationsnetværk Welfare Tech, Medtech Innovation og BioPeople fælles arrangement med titlen ”Fra forskning til global virksomhed med Silicon Valley” i København d. 20 december 2016. Her kan man møde tre danske iværksættere, som har slået sig ned i USA for opsøge nye muligheder for udvikling og vækst. De fortæller om deres forretningsmodeller og om, hvad de får ud af at være i USA. Læs mere om arrangementet her.

 

Interesseret i at høre mere om turen? Så kontakt Kaspar Nielsen på mail eller på tlf. 5094 9333

 

Eller tag fat i et af de netværk, der var med på turen:

 

Inno-Pro - Innovationsnetværket for Produktion

INBIOM - Innovationsnetværket for biomasse

Inno-SE - Innovationsnetværket Smart Energy

Inno-MT - Innovationsnetværket for Miljøteknologi

Biopeople - Innovationsnetværk for Biosundhed

Welfare Tech - Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi

Medtech Innovation – Innovationsnetværk for Medico-teknik

Innovationsnetværket for Finans IT

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk