19-01-17

Sølv til MARCOD

Det maritime brancheudviklingscenter MARCOD har opnået en sølvcertificering hos EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. Det er de nordjyske, maritime virksomhedernes garanti for, at de samarbejder med en professionel klyngeorganisation, som formår at matche indsats og services med virksomhedernes behov.

 

MARCOD har siden 2009 arbejdet for at understøtte vækst og jobskabelse i de nordjyske maritime virksomheder via forskellige aktiviteter og services herunder som klyngesekretariat for maritime netværk. Nu har MARCOD vekslet deres bronzecertificering til en sølvcertificering i ECEI, som er EU’s fælles initiativ for at styrke og kvalitetssikre klynger i Europa.

 

Vi kan bruge certificeringen til at blive dygtigere og endnu skarpere på, hvordan vi organiserer os internt og bruger vores ressourcer, så det er til størst mulig gavn for virksomhederne. Vi bliver som certificeret klynge benchmarket mod andre klynger i Europa, som giver os inspiration og netværk, og det er virksomhedernes garanti for, at de samarbejder med en klyngeorganisation, som har styr på tingene, siger Christine Lunde, adm. direktør i MARCOD.

 

Der findes i Danmark pt. otte guldklynger, fem sølvklynger og 23 bronzeklynger.

For at komme i betragtning til sølv skal man være certificeret med bronze og have demonstreret forbedringer på tre områder i to benchmarkanalyser. MARCOD har siden sin bronzecertificering haft en medlemsfremgang på mere end hundrede procent fra 118 dedikerede medlemmer i 2014 til 253 dedikerede medlemmer i 2016.

 

MARCOD har desuden forbedret sig inden for kompetenceudvikling af deres ansatte, øget interaktion med medlemmerne og en fleksibel tilpasning af aktiviteter og services til medlemmernes behov ud fra en tæt dialog. Sidstnævnte har senest udmøntet sig i udviklingen af en maritim projektlederuddannelse, og at MARCOD har søgt og fået projektlederrollen på vækstprogrammerne Maritimt Vækstprogram og Det Maritime Elitetræningscenter.

 

Læs mere om MARCOD

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk