19-05-17

Big Science Business Forum i Danmark

Branchen kaldes for Big Science, og det skønnes, at det globale marked er op mod 270 milliarder kroner årligt. For første gang nogensinde samles repræsentanter fra otte af verdens største forskningsfaciliteter i Big Science Business Forum for at præsentere deres samlede udbud for den europæiske industri. Det kommer til at foregå i København med Uddannelses- og Forskningsministeriet som vært den 26.-28. februar 2018.

 

- Den mest avancerede forskning i verden sprænger rammerne for, hvad vi ved og forestiller os. Men Big Science er også big business. Når repræsentanter fra de otte største forskningsfaciliteter kommer til Danmark, giver det danske virksomheder unikke muligheder for at få del i et højteknologisk marked for milliarder, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

 

Det danske netværk BigScience.dk har lige nu cirka 200 danske virksomheder, hvoraf cirka 40 er aktive og har modtaget ordrer. BigScience.dk skønner, at den danske andel af Big Science markedet er på cirka 300 millioner kroner årligt, men at andelen burde være langt højere.

 

Udover deltagere fra otte af de største Big Science-faciliteter forventer Uddannelses- og Forskningsministeriet op til 1.000 deltagere fra primært europæiske virksomheder til den første Big Science Business Forum.

 

Læs mere om konferencen

Cluster Excellence Denmark | Havnen 66, Lemvig | Admiralgade 15, 2., Kbh K.| info@clusterexcellencedenmark.dk