<  Tilbage til nyhedsoversigt

11 millioner kroner til at fremme smarte og bæredygtige byer ved brug af satellitnavigationsdata
Nyheder 30. marts 2022 af Cluster Excellence Denmark

Danske virksomheder og forskningsinstitutioner har nu mulighed for at søge om støtte til innovative projekter, der fremmer smarte og bæredygtige byer gennem European Space Agency’s (ESA) teknologiprogram for navigation, NAVISP (Navigation Innovation Support programme).

I 2022 øremærker European Space Agency (ESA) 11 millioner kroner i NAVISP programmet til danske virksomheder og forskningsinstitutioner. Midlerne skal gå til at støtte projekter, der understøtter udviklingen af smarte og mere bæredygtige byer.

Danske virksomheder og forskningsinstitutioner har derfor muligheden for at søge midler til deres innovative idéer igennem NAVISP programmet. Både projekter, der er møntet myndighedsbehov, og projekter som har et rent kommercielt fokus, kan søge om støtte. Det er et krav, at satellitnavigationsdata anvendes i projektet.

Ud over den finansielle støtte, får støttemodtagere i NAVISP programmet eksklusiv adgang til rådgivning af globale eksperter inden for navigation, til ESA’s laboratorier, og til generel markeds- og teknisk viden.

Deadline for indsendelse af ansøgninger er midnat d. 15. juni 2022.

Læs mere om NAVISP-opslaget: https://ufm.dk/forskning-og-innovation/tilskud-til-forskning-og-innovation/opslag/2022/11-millioner-kroner-oremaerket-innovative-projekter-der-kan-fremme-smarte-og-baeredygtige-byer-ved-brug-af-satellitnavigationsdata

Del med andre...