<  Tilbage til nyhedsoversigt

Danske klynger skaber nye globale forbindelser
Nyheder 1. oktober 2020 af Cluster Excellence Denmark

11 ud af 120 deltagere ved den første online Global Cluster Matchmaking i september var danske. Med 66 klynge-til-klynge møder var de danske klynger med til at skabe nye globale forbindelser.

200 klynge-til-klynge møder

Eventen var historiens første online globale matchmaking, og den var en massiv succes. 120 deltagere fra 36 lande havde 200 klynge-til-klynge møder på tre timer på tværs af alle kontinenter. 95% vil deltage i et lignende arrangement igen, og mange nye globale klyngedrevne samarbejder er allerede etableret.  

Kompleks globalisering

En vigtig læring ved den globale klynge matchmaking er, at globaliseringen er blevet mere kompleks i løbet af 2020. Særligt de små og mellemstore virksomheder har behov fra hjælp fra klynger til at overkomme den øgede kompleksitet for at få gavn af de globale markeder, værdikæder og muligheder som stadig eksisterer.

Klyngers globale innovationskraft

Under kick-off-webinaret gav Dr. Christian Ketels – Visiting Executive ved Harvard Business School – indsigt i ændringerne i globaliseringsmønstre og klyngers nye roller. Den sydafrikanske superklynge GreenCape demonstrerede klyngers vigtige rolle i tiden med COVID-19, mens de samtidig faciliterer grøn omstilling. Og Cap Digital – The French Hub for digital & ecological transformation – viste, hvordan globale udfordringer kan tackles med digitale og cirkulære løsninger.

Hvem stod bag?

Den første globale klynge matchmaking var crowdfundet af de deltagende klynger, mens TCI Network, Enterprise Europe Network og Cluster Excellence Denmark donerede viden, globalt netværk og arbejdskraft.

Se webinareret, præsentationer og deltagerne i Global Cluster Matchmaking her:

https://global-cluster-matchmaking.b2match.io/page-3961

Del med andre...