<  Tilbage til nyhedsoversigt

Klyngernes innovation skaber grønne gennembrud
Nyheder 4. oktober 2022 af Cluster Excellence Denmark

I en artikelserie går Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tættere på klyngernes arbejde.

Den første tager udgangspunkt i Energy Cluster Denmark og har deltagelse af to casevirksomheder, der har arbejdet sammen med SDU i innovationssamarbejdet FuelCellManufacturing. Af samarbejdet udsprang en grøn teknologiløsning, der med 90 pct. lavere produktionstid og markant lavere fremstillingspris er en potentiel gamechanger i markedet.

Den anden artikel i serien omhandler en plastgenanvendelsesvirksomhed, der sammen med en række innovationspartnere er på vej med ny teknologi til plastsortering. Innovationssamarbejdet er faciliteret af klyngeorganisationen CLEAN.

Erhvervsfremmebestyrelsen skriver, at “Tusinder af danske virksomheder arbejder på lignende vis i partnerskaber eller innovationssamarbejder på at skabe løsninger eller produkter, der kan skabe vækst og arbejdspladser. Mange af innovationssamarbejderne skrues sammen i Danmarks 13 klyngeorganisationer.”

Desuden beskriver artiklerne, at klyngerne er nået langt i løbet af de seneste to år:

“De 13 klyngeorganisationer, der holder til på 50 forskellige adresser over hele landet, når langt ud: I 2021 har ca. 7.000 virksomheder og ca. 300 uddannelses- og/eller forskningsinstitutioner deltaget i klyngeorganisationernes aktiviteter.”

Christian Motzfeldt, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

”For to år siden fik Danmark et nyt landskab af videns- og erhvervsklynger, da omkring 60 klynger blev enige om at gå sammen i 13 klynger med det fælles mål at levere mere og bedre innovation til danske SMV’er. Det var en stor opgave, men i dag er klyngeorganisationerne en integreret del af erhvervsfremmesystemet og leverer et markant bidrag til den grønne omstilling.”

Læs artiklerne her:

https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/klyngernes-innovation-skaber-groenne-gennembrud-tidligere-stod-vi-paa-sidelinjen-nu-faar-vi-bolden

https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/innovation-i-samfundets-tjeneste-nu-loeses-en-af-de-store-gordiske-plastknuder

Del med andre...