<  Tilbage til nyhedsoversigt

Klyngernes reaktioner på udpegningerne som styrkeposition
Nyheder 29. oktober 2020 af Cluster Excellence Denmark

I begyndelsen af oktober blev Danmarks 14 nye viden- og erhvervsklynger udpeget af uddannelses- og forskningsministeren. Kort efter fulgte Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse op og støttede de nye klynger yderligere. Vi har samlet et overblik over, hvordan de nyudnævnte klynger har taget imod udnævnelsen som national styrkeposition.  

Grunden er lagt til den nationale klynge Danish Life Science Cluster

Den nationale klynge for life science og velfærdsteknologi er på vej til at blive en realitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop bevilget de midler, som skal være med til at danne fundament for klyngens aktiviteter.

https://www.welfaretech.dk/nyheder/2020/oktober/grunden-er-lagt-til-den-nationale-klynge-danish-life-science-cluster

CLEAN

Vi er meget stolte over at være den klynge, der har fået bevilget flest midler til innovation og udvikling af danske virksomheder over de næste 4 år – hele 52,5 mio. kr.

https://www.linkedin.com/posts/cleancluster_160-mio-kr-til-14-nye-viden-og-erhvervsklynger-activity-6719952937696727040-VA0v)

Ministeriet udpeger Energy Cluster Denmark til national klyngeorganisation for hele energisektoren

Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget de klynger, som fra 2021-2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og sikre mere innovation i samfundet. Energy Cluster Denmark er udpeget til at løfte området for energiteknologi.https://www.energycluster.dk/ministeriet-udpeger-energy-cluster-denmark-til-national-klyngeorganisation-for-hele-energisektoren/

Lifestyle & Design Cluster bliver ny national erhvervsklynge inden for design, mode og møbler

Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget Lifestyle & Design Cluster til at være én af de i alt 14 nationale erhvervsklynger, der fra 2021- 2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og dermed få mere innovation ud i samfundet.

https://ldcluster.com/wp-content/uploads/sites/4/2020/10/Pressemeddelelse-Lifestyle-Design-bliver-ny-national-erhvervsklynge-inden-for-design-mode-og-møbler-.pdf

Danmarks nye nationale klynge for digitale teknologier er klar til at understøtte innovation og vækst

Torsdag den 1. oktober 2020 stod det i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet klart, at DigitalLead er udpeget som én af 14 nationale klynger, der skal sikre innovation og vækst i dansk erhvervsliv.

https://digitallead.dk/viden/nyheder/danmarks-nye-nationale-klynge-for-digitale-teknologier/

Ny organisation udpeges som Danmarks nye erhvervsklynge for byggeri og anlæg

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop udpeget en ny organisation som den officielle erhvervsklynge for byggeri og anlæg i Danmark. Samtidig imødekommes en ansøgning om midler til at drive klyngen med en bred vifte af aktiviteter i hele landet. Den nye erhvervsklynge slår døren op i januar 2021.

https://www.danskindustri.dk/om-di/kontakt-os/presse/arkiv/pressemeddelelser/2020/10/ny-organisation-udpeges-som-danmarks-nye-erhvervsklynge-for-byggeri-og-anlag/

Danmarks stærke position inden for fødevarer og bioressourcer styrkes

Food & Bio Cluster Denmark er i dag blevet blåstemplet som Danmarks nye nationale klynge med en bevilling fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

https://foodbiocluster.dk/nyheder/danmarks-staerke-position-inden-for-foedevarer-og-bioressourcer-styrkes?Action=1&M=NewsV2&PID=44109

MARLOG bliver national klyngeoperatør for det maritime erhverv og logistik med fem stærke hubs

Uddannelses- & Forskningsministeriet har netop udpeget Maritime & Logistics Innovation Denmark – i daglig tale MARLOG – som national klyngeoperatør for maritime erhverv og logistik. Udpegningen betyder, at MARLOG bliver knudepunkt på innovationsfremme og videnssamarbejde i sektoren og offentlige midler til dette arbejde fremover udelukkende kanaliseres via MARLOG. Den nye klyngeorganisation skal styrke innovation inden for erhverv med fokus på grøn omstilling, digitalisering og kompetencer.

https://marlog.dk/presse/marlog-bliver-national-klyngeoperatoer-for-det-maritime-erhverv-og-logistik-med-fem-staerke-hubs-6882/

MADE er udpeget som ny national klynge: ”vi får et endnu stærkere lokalt aftryk”

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop udpeget MADE som ny national klynge for avanceret produktion. Som klyngeorganisation skal MADE samle og styrke økosystemet inden for Produktionsdanmark. MADE’s formand og direktør er stolte over den opgave, der nu er blevet betroet MADE.

https://www.made.dk/nyheder/made-er-udpeget-som-ny-national-klynge-vi-faar-et-endnu-staerkere-lokalt-aftryk/

New national cluster poised to strengthen innovation and growth

After more than a year of intensive preparations, it’s now official. Denmark’s new national robot, automation and drone cluster will go live on 1 January under the name Odense Robotics – and will bring together the entire ecosystem to drive innovation and growth in the industry nationwide.

https://www.odenserobotics.dk/new-national-cluster-poised-to-strengthen-innovation-and-growth/

Vision Denmark officielt udpeget som erhvervsklynge

I dag er en stor dag for vores industri. Vision Denmark er udpeget som én af de 14 erhvervsklynger, som Danmark skal bygge sin velfærd på i fremtiden.

https://www.visiondenmark.dk/2020/10/02/danske-fortaellinger-interaktive-oplevelser-og-kreativitet-skal-sikre-landets-fremtid/

Danish Sound Cluster will be hosted by Sound Hub Denmark

Danish sound has been appointed one of 14 national knowledge and business clusters in the program “Innovationskraft: Danske klynger for viden og erhverv 2021-2024”https://soundhub.dk/danish-sound-cluster-will-be-hosted-by-sound-hub-denmark/

Blåstempling: Lokal erhvervsklynge med i eksklusiv “klub”

Censec, der har kontor i Midtjyllands Lufthavn, er blandt de 14 danske erhvervsklynger, som de næste fire år understøttes med millioner af offentlige kroner. Direktøren kalder det “en blåstempling”.

https://viborg-folkeblad.dk/artikel/blåstempling-lokal-erhvervsklynge-med-i-eksklusiv-klub

Del med andre...