<  Tilbage til nyhedsoversigt

14 nye klynger på plads
Nyheder 2. oktober 2020 af Cluster Excellence Denmark

14 nye viden- og erhvervsklynger er på plads. Med en geografisk fordeling i hele Danmark skal de gøre vejen mellem forskere og vores virksomheder kortere.

Det har været afgørende for regeringen at få en afbalanceret regional forankring af de nye erhvervsklynger, så klyngerne bliver til gavn for virksomheder i hele Danmark. Både uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup er tilfredse med, at klyngerne demonstrerer en tydelig ambition om, at de skal være klynger for hele Danmark og ikke bare for en bestemt region eller by. 

Læs pressemeddelelsen fra UFM: https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2020/ministre-glaeder-sig-over-fordeling-af-viden-og-erhvervsklynger-i-hele-landet

Få overblikket over de 14 nye klynger

De 14 nye klynger fungerer som bindeled mellem virksomheder og videninstitutioner inden for de udvalgte danske styrkepositioner, som f.eks. miljø, energi, det maritime område og life science for at fremme innovations- og videnssamarbejde. Det er desuden en selvstændig ambition, at de kommende klynger bidrager til omstilling til en mere grøn og klimavenlig produktion.

Se de 14 nye klynger: https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2020/filer/praesentation-udpegede-klynger.pdf

Klynger over hele landet

De nye klynger bliver tilgængelige i hele landet. Enten ved at være tilstede i form af afdelinger og låne-kontorpladser eller via tæt samarbejde med f.eks. universiteter, Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter og erhvervshuse i hele landet. Samlet set har klyngerne cirka 60 repræsentationer fordelt rundt om i landet.

Se en oversigt over klyngernes placeringer: https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2020/filer/oversigt-over-placeringer.pdf

Se kort over erhvervsklynger: https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2020/filer/kort-over-klynger.jpg

Del med andre...