<  Tilbage til nyhedsoversigt

Dansker genvalgt som præsident for globalt klyngenetværk
Nyheder 8. december 2020 af Cluster Excellence Denmark

Der er rigtig god synergi mellem de danske klyngeaktiviteter og det globale klyngenetværk TCI Network. På den nyligt afholdte generalforsamling for det globale klyngenetværk – TCI Network – blev Cluster Excellence Denmarks direktør Merete Nielsen genvalgt som præsident i en ny 2-årig periode. Og der er masser af værdi i TCI Network for de stadigt mere globale danske klynger.

Over de sidste to år har præsidentposten resulteret i en række væsentligste fordele:

  • Hjemtag af international viden om nye klyngetrends som grøn omstilling, digitalisering og udvikling af superklynger, som særligt har været særledes nyttigt i konsolideringsarbejdet.
  • On-time inspiration om klyngers roller under Covid-19 krisen bl.a. med udviklingen af TCI Recovery Playbook. Det har blandt andet inspireret til udviklingen af Cluster Excellence Denmarks e-bog Digitalisering af klyngeservices og -aktiviteter, som er oversat til engelsk, og som blev promoveret på TCI årlige konference afholdt digitalt i oktober.
  • Udvikling af globalt samarbejde mellem 10 danske klynger og 60 klynger fra hele verden til den første online Global Cluster Matchmaking, som blev organiseret i samarbejde mellem Cluster Excellence Denmark, TCI Network og Enterprise Europe Network i september 2020.
  • Konkret håndholdt matchmaking mellem klynger for at finde projekt- og samarbejdspartnere globalt. Konkrete eksempler på nye forbindelser er Indonesien, Australien og Colombia.
  • Stor global synlighed og anerkendelse af den danske klyngeindsats – på såvel klynge- og som på policy niveau.

TCI Networks nye globale strategi

I starten af året offentliggjorde TCI Network sin nye strategi for de næste fem år. Selvom meget af dette år har været noget anderledes, er der fuld gang i arbejdet med at omsætte den nye strategi. Planen for 2021 og fremefter er at videreudvikle de digitale tilbud og løfte ambitionerne med styrkelse og udvikling af de globale relationer, højne viden og indsigt i klyngepolitikken og vedblive med at inspirere klynger i deres fortsatte udvikling i alle dele af verden.

Om TCI Network

TCI Network er en medlemsbaseret global organisation for eksperter i klynger og innovative øko-systemer, hvor de kan netværke, lære og hente inspiration. TCI Network har næsten 500 aktive medlemmer fra 78 organisationer og når ud til over 9.000 klyngeentusiaster i 111 lande. Læs mere om medlemskab på https://tci-network.org/apply-here/

Vil du vide mere om TCI Network og de globale muligheder, så kontakt Merete D. Nielsen på mdn@clusterexcellencedenmark.dk

Del med andre...