<  Tilbage til nyhedsoversigt

Klyngeprojekter sætter gang i den grønne omstilling
Nyheder 4. oktober 2022 af Cluster Excellence Denmark

Uddannelses- og Forskningsministeriet har samlet en række cases, som illustrerer, hvordan det videnbaserede innovationssystem understøtter den grønne omstilling.

 

Flere af casene viser, hvordan viden- og erhvervsklyngerne bidrager ved at skabe samspil mellem forsknings- og videnmiljøer:

Klyngeprojekt viser vejen for automatisering af landbruget

Klyngen Food & Bio Cluster har igangsat et samarbejde med virksomheder og Københavns Universitet for at teste og demonstrere en ny smartrobot, som kan skabe mere biodiversitet på de danske marker og sikre en mere effektiv høst af afgrøder. Projektet har demonstreret, at teknologien kan have stor betydning for landbrugssektoren, som mangler nye teknologier og metoder til at sikre et sundere miljø og reducere CO2-udledninger.

Klyngeprojekt baner vejen for genanvendelse af flere tusinde ton plastik og aluminium

Den danske klynge for miljøteknologi, CLEAN, har samlet en række virksomheder og Teknologisk Institut i et projekt for at afprøve en ny proces, der kan adskille plast og aluminium i restprodukter. Teknologien kan bane vejen for, at flere tusinde ton af materialer årligt kan genanvendes i nye produkter i stedet for at blive sendt til forbrænding. Dette kan have stor betydning for de danske klimamål, da genanvendelsen af materialerne kan lede til markante CO2-besparelser hvert år.

Klyngeprojekt sætter gang i den grønne omstilling hos mode- og tekstilvirksomheder

Klyngen Lifestyle & Design Cluster har i 2021 udført en række forløb, hvor klyngen har udvalgt seks virksomheder med udfordringer inden for den grønne omstilling og sammensat dem med tværfaglige arbejdsgrupper bestående af studerende fra en bred vifte af videninstitutioner. Forløbene har vist sig at være en stor succes blandt virksomhederne, da de har overført ny og nødvendig viden fra flere danske videninstitutioner til virksomheder, som gerne vil i gang med den grønne omstilling.

Læs casesamlingen her: https://ufm.dk/publikationer/2022/filer/gron-omstilling-bidrag-fra-det-videnbaserede-innovationssystem.pdf

Del med andre...