<  Tilbage til nyhedsoversigt

Ny publikation: Dilemmas of Mature Cluster Programmes
Nyheder 7. april 2022 af Cluster Excellence Denmark

Selv mangeårige og modne klyngeprogrammer oplever udfordringer og dilemmaer, efterhånden som klyngerne og rammerne udvikler sig over tid. Cluster Excellence Denmark er medforfatter på en ny publikation, Dilemmas of Mature Cluster Programmes, som går i dybden med disse dilemmaer.

Adskillige publikationer fokuserer på udviklingen af nye klyngeprogrammer. Til sammenligning findes der ganske få beskrivelser af de dilemmaer, udfordringer og muligheder, som modne og succesrige klyngeprogrammer står overfor, efterhånden som de udvikler sig.

Publikationen Dilemmas of Mature Cluster Programmes bygger på erfaringer fra nogle af Europas mest modne klyngepoltikker og -programmer i Catalonien (Spanien), Niederösterreich (Østrig) og Danmark og dykker ned i nogle af de vigtigste valg, der skal træffes, når klyngeprogrammer og -politikker skal designes. Igennem otte forskellige dilemmaer kommer forfatterne bl.a. omkring, hvordan man har løst udfordringer i de forskellige programmer og har holdt programmerne opdateret med de seneste tendenser så som grøn omstilling, digitalisering, globalisering og samfundsmæssige udfordringer gennem klynger.

Læs Dilemmas of Mature Cluster Programmes

Del med andre...